Before & After Transformations 

1951 University Washington Architecture Project "Bomber" House

Indoor – the underground carport was transformed into a bonus AV/gym/kids play room.  Flanked by operable windows, double full wall French doors the space gets plenty of light opening out to a private below grade garden, tranquil sounds of a 14ft. waterfall/ koi pond, multi-level concrete & river rock filled gabion retaining walls. The kitchen was expanded out and up with a clerestory and steel beams supports.  Floor to ceiling windows/sliding doors open to a sleek koi pond, and Balinese intricately carved goddess Sri Statue. 

 

Outdoor – the various garden & retaining walls, planters, 40 foot timber bamboo and other flora create an additional 5 outdoor living spaces. Additionally Mitchell used the remaining concrete form boards as a functioning backdrop with 16 water spouts servicing one of two koi ponds, 6x8 foot sandbox to create a play space for children.  Others can relax in the nestled lower garden BBQ and lounge.

 

 

1954 Ibsen Nelsen mid-century modern,1976 Spanish Style, ​Craftsmen,& Contemporary remodels

Bringing modern amenities, open living and inspiring indoor/outdoor environments across various styles.  This collection of before and after photos displays the variety of transformations one can have in their homes once Mitchell Smith Design Build is on your project. 

1980's Contemporary

This outdated but custom home has been transformed into a modern contemporary space.  We completely changed the front entrance as previously one could only enter the house through the driveway, now there is a custom built entry and pathway to the new cedar trellis and flagstone walkway.  Then the entrance doorway is flanked with a new wood and cement paver deck adjoined by the Japanese tea room/office space.  Inside the outdated bathrooms have now have newly constructed concrete tile counter tops, glass shower doors, chinese antique vanities, travertine, slate tile floor and spa inspired accessories/lighting.  Previously the living room and master bedroom were flanked with wall to ceiling mirrors, they were removed and now a much cleaner look exists with the use of chinese elm screens, natural grass wallpaper, and new lighting throughout. 
 

© 2014 Mitchell Smith Design Build   Mitchell Smith mitchellsmith48@hotmail.com 206 355-0784

  • facebook
  • Twitter Round
  • googleplus
  • flickr
AFTER - Slate entrance